Partners
Advertisees
Διαφήμιση
Τα Banners
Web Site
Hosting
Publishing

Διαφήμιση στο Ίντερνετ: Ένας θαυμαστός καινούριος κόσμος

Η διαφήμιση στο internet είναι μια ήσυχη δύναμη, που «καλπάζει», με πολύ γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και διείσδυσης, τόσο στην Αγορά (επιχειρήσεις, εταιρίες) αλλά και όσον αφορά τους ιδιώτες.

Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι αποκτούν μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες, αλλά και μέσα ώστε να έρθουν σε επαφή με όσους μοιράζονται τα ίδια με εκείνους ενδιαφέροντα. Επίσης καταφεύγουν στο Διαδίκτυο προκειμένου να εξασφαλίσουν με πολύ μικρό πραγματικό χρόνο, απίθανο, για τα μέχρι πρότινος, επικοινωνιακά δεδομένα, όγκο δεδομένων, και να ξεχωρίσουν σε αυτόν τις ουσιώδεις για το αντικείμενο ενασχόλησής τους γνώσεις και πληροφορίες     

Η πορεία του internet είναι δυναμικά ανοδική και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα το επόμενο διάστημα με αποτέλεσμα κάθε έρευνα που πραγματοποιείται να είναι ήδη παλιά την ώρα που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της και το αύριο που αναφέρει να είναι ήδη παρόν.

Καθημερινά περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, συνδέουν το δίκτυο των υπολογιστών τους στο internet με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές της να έχουν αυτόματα και πρόσβαση στο ιντερνετ, το ενδιαφέρον και η ανάγκη να έχουν οι εργαζόμενοι πρόσβαση στο ιντερνετ δεν είναι πλέον «αξεσουάρ» είναι ανάγκη, για να μπορέσει η επιχείρηση να κρατηθεί στην αγορά και η υλοποίηση υποβοηθείται από τις νέες τεχνολογίες που έρχονται (γρηγορότερες γραμμές xDSL κτλ).

Οι συνδέσεις και μόνο έχουν φθάσει τις 900.000 και κάθε σύνδεση από αυτές μπορεί να αφορά από ένα η δεκάδες ή εκατοντάδες έως και χιλιάδες υπολογιστές συνδεμένους στο ίντερνετ. (π.χ. ένα = αυτόνομος συνδεμένος χρήστης από το σπίτι του, δεκάδες = χρήστες κάποιας επιχείρησης που μέσα από το δίκτυο των υπολογιστών της εταιρείας για την οποία εργάζονται έχουν πρόσβαση στο ιντερνετ, εκατοντάδες = εργαζόμενοι κάποιας μεγάλης εταιρείας ή κάποιας δημόσιας υπηρεσίας ή κάποιου υπουργείου το οποίο έχει μια σύνδεση με το ιντερνετ, χιλιάδες = χρήστες φοιτητές κάποιου πανεπιστημίου ή εργαζόμενοι κάποιας μεγάλης επιχείρησης ή οργανισμού που έχει σύνδεση στο ιντερνετ).

Τόσο οι φοιτητές / μαθητές όσο και οι εργαζόμενοι σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα γνωρίζουν πλέον το ιντερνετ και σε κάθε σπίτι ένας τουλάχιστον έμμεσα ή άμεσα έχει πρόσβαση στο ιντερνετ.

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι παρά την οικονομική ύφεση οι εταιρείες δεν κλείνουν την παροχή του ιντερνετ και δεν σταματούν να επικοινωνούν με e-mail η να ψάχνουν στο ιντερνετ για νέες ευκαιρίες, συνεργασίες, προϊόντα, προσωπικό, προμηθευτές κ.α. το ιντερνετ παραμένει ανοδικό παρά την γενική πτώση και όποιο το ακολουθήσουν σωστά θα ακολουθήσουν την ίδια ανοδική πορεία και θα επικρατήσουν.

Στο διαδίκτυο έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε και να προσεγγίσουμε τα μέλη του όπου αυτά και αν βρίσκονται. Σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες στατιστικές και μετρήσεις, ο αριθμός όσων έχουν χρησιμοποιούν, σε τακτική βάση το Ιντερνέτ, για επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς, ενημερωτικούς αλλά και ψυχαγωγικούς σκοπούς ανέρχεται σε τουλάχιστον 2.000.000 ανθρώπους (σύμφωνα με την IDC 2.706.000 έως το τέλος του 2002) οι οποίοι με διαφορές συνήθειες, τρόπο ζωής και ανάγκες έχουν πρόσβαση στο ιντερνετ και αναζητούν σ’ αυτό πράγματα και θέματα που τους ενδιαφέρουν. Πρόκειται για την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά, αφού τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, οι πληροφορίες που διοχετεύονται στο Διαδίκτυο, έχουν πολύ υψηλή απήχηση.

Όσοι δε νομίζουν ότι το internet  είναι για να παίζουν άναρχα οι πιτσιρικάδες, αγνοούν τα αποτελέσματα ερευνών που καταλήγουν στο συμπέρασμα  ότι η πλειονότητα των χρηστών είναι άτομα υψηλού μορφωτικού και  οικονομικού επιπέδου - επομένως διαθέτουν μεγάλη αγοραστική δύναμη καθώς και επιρροή στο περιβάλλον τους επίσης είναι γνωστό πλέον ότι το ιντερνετ έμμεσα ή άμεσα έχει μπει σε κάθε σπίτι.. Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας μαθητής ή ένας εργαζόμενος ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας που έχει πρόσβαση στο νέο αυτό επικοινωνιακό μέσον, το ιντερνετ.

(Το 60% των χρηστών του internet είναι ηλικίας 18-36 ετών). Επομένως, η εντύπωση που επικρατεί σε κάποιους κύκλους της αγοράς, πως η ηλεκτρονική αγορά και κατ’ επέκταση το ηλεκτρονικό εμπόριο βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο και αποτελούν «περιθωριακές» από πλευράς όγκου και αριθμού πελατών, αγορές κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η οποία διαμορφώνεται και εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Σήμερα, ο πλέον πρόσφορος και αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας με το δυναμικότερο -από άποψης παραγωγικότητας και αγοραστικής δύναμης- κοινό είναι το Ιντερνέτ.

Η αξιοποίηση του Ίντερνετ ως διαφημιστικού μέσου έχει ήδη επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην κλασική αντίληψη  περί λειτουργίας της διαφήμισης.

Η διαφήμιση θεωρείται μια κατεξοχήν παθητική επικοινωνιακή διαδικασία από την πλευρά του δέκτη. Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του διαδικτύου ανατρέπουν την θεώρηση αυτή, κυρίως μέσω του διαδραστικού περιβάλλοντος που προσφέρεται. Οι διαφημίσεις, μπορούν να είναι  "ζωντανές" με περιεχόμενο αξιόλογο και πραγματικά χρήσιμο  για το καταναλωτικό κοινό. Ο δέκτης του διαφημιστικού μηνύματος και χρήστης του διαδικτύου αναλαμβάνει ένα ρόλο, σαφώς πιο ενεργητικό, επομένως σαφώς πιο σημαντικό.

Όταν οι εταιρικές επικοινωνιακές πρακτικές προσανατολίζονται προς το κτίσιμο γερών, μακροχρόνιων σχέσεων με το κοινό, οι διαφημιστικές εκστρατείες είναι πιο δραστικές.

Στο  internet τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά λόγο της αλληλεπίδρασης, που δίνει την ευκαιρία στον καταναλωτή να επικοινωνήσει ουσιαστικά μέσω τις διαφήμισης (διαφημιστικά banner), με τον πωλητή της εταιρείας (site της εταιρείας) και να έχει μια  πλήρη ενημέρωση, μεταβάλλεται σε ενημερωτική προβολή, πράγμα που αν συνδυαστεί με την ιδιότητα να μην διακόπτει ότι παρακολουθεί ο καταναλωτής, την κατατάσσουν σε πολύ καλή θέση στην συνείδηση του καταναλωτή.

Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε επίσης ότι το αίσθημα ελευθερίας που έχει ο καταναλωτής να κινηθεί ελεύθερα προς την ενημέρωση του σε όποιο βαθμό θέλει και την στιγμή που έχει την διάθεση γι' αυτό  ή απεναντίας να διαμαρτυρηθεί άμεσα προς την διαφημιζόμενη εταιρεία, πατώντας απλά ένα πλήκτρο.

Πολύ σημαντικό  (Οι επιχ/σεις έχουν ανάγκη να προβάλουν τα προϊόντα τους και να ενημερώσουν τον κόσμο για  την παρουσία τους , ο κόσμος έχει αρνητική άποψη για την διαφήμιση. Επειδή  τον ενοχλεί, είναι προκλητική, διακόπτει ότι παρακολουθεί και κινείται επιθετικά δείχνοντας διάθεση να του αποσπάσει χρήματα. Οι γνωστοί τρόποι διαφήμισης είναι ξεπερασμένοι. Ο νέος τρόπος φέρνει πολλά καλά και λύνει τα μέχρι τώρα προβλήματα)

Πιο αναλυτικά

Μια μεγάλη διαφορά του internet από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα είναι ότι αυτά εξαρτώνται  από τις διαφημίσεις.

Αυτό δεν ισχύει  για  το internet  όπου πολύ πριν την ανακάλυψη του ως αποτελεσματικού διαφημιστικού μέσου, το  internet "αυξάνετο και πληθύνετο" με καλπάζοντες ρυθμούς. Ο λόγος  ύπαρξης του είναι η αλληλεπίδραση και  όχι η απλή  εκπομπή περιεχομένου. (πράγμα που συμβαίνει στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης) η δε ανάπτυξη του εξαρτάται από την επιθυμία των ανθρώπων να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Κάτι πολύ σημαντικό εδώ  είναι ότι στο internet το  περιεχόμενο είναι εκεί, δεδομένο, και απλά η διαφημιστική εταιρεία αποφασίζει ποιες ηλεκτρονικές  σελίδες (άρα τι είδους περιεχόμενο) αντιστοιχεί το target group  που επιθυμεί να   πλησιάσει.

Εδώ είναι μια μεγάλη διαφορά και ένα νέο ξεκίνημα για την διαφήμιση

Συγκεκριμένα η διαφήμιση όπως την γνωρίζαμε μέχρι τώρα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Δεν είναι πια ενημέρωση (όπως ξεκίνησε) ο καταναλωτής έχει πλέον ανοσία, φθάσαμε μάλιστα να γράφονται άρθρα υποτίθεται ενημερωτικά και ουσιαστικά να στήνονται γύρω από συγκεκριμένα προϊόντα.

Τι γίνετε όμως με τις εταιρείες που παράγουν προϊόντα ή υπηρεσίες χρήσιμες για τον κόσμο;

Πώς θα ενημερώσουν τώρα τον κόσμο για τα νέα τους προϊόντα με τα νέα χαρακτηριστικά;

Ο καταναλωτής έχει αλλάξει πλέον, είναι πιο έξυπνος. Έτσι χρειάζεται πλέον ένας νέος τρόπος διαφήμισης πιο έξυπνος και πιο αποτελεσματικός να μην τον αποφεύγει ο κόσμος ή να μπορεί να τον αποφεύγει εύκολα αν χρειάζεται. Κυρίως να μην γίνετε ενοχλητικός και να είναι ευχάριστος, ενημερωτικός, να μην τρώει τον πολύτιμο χρόνο του καταναλωτή και να τον ενημερώνει για αμοιβαίο όφελος.

Και αυτός είναι ο τρόπος του internet

Γιατί διαφήμιση μέσω banner.;

Διαφήμιση.: Μικροί ή  μεγάλοι τίτλοι; - Πολλά ή λίγα λόγια;

Η κοινή  γνώμη γέρνει αποφασιστικά προς τους μικρούς τίτλους και τα μικρά κείμενα.

Επειδή ο σύγχρονος άνθρωπος κατακλύζεται από χιλιάδες μηνύματα την ημέρα.  Και επειδή η συντομία είναι βασικός όρος για την απομνημόνευση. Συχνά χρειάζονται μικροί τίτλοι, λίγα λόγια και μια μικρή εικόνα για να δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ένας ακόμα λόγος που υπερτερούν τα σύντομα αλλά ουσιώδη μηνύματα είναι γιατί το πνευματικό επίπεδο του κόσμου έχει εξελιχτεί με αποτέλεσμα να χρειάζεται λίγα και καλά για να πάρει το μήνυμα που του στέλνει η διαφήμιση.

    Προηγούμενη Σελίδα        Κεντρική Σελίδα        Προηγούμενη Σελίδα
 Advertised by Ati Advertising: Fashion Models Agency on se.gr